A loveszellato.hu a működése során sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához.

 

 

Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

GARANCIA

GARANCIA

CSIGÁSÍJ.HU GARANCIA
MAGYARORSZÁG ÍJÁSZ ÉS SZÁMSZERÍJÁSZ FELSZERELÉSEK WEBÁRUHÁZA

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk! Termékeinkre 12 hónap garanciát vállalunk. Az ennél hosszabb jótállási időt az érintett termékeknél külön jelöljük! A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma. 

VADÁSZ- ÉS SPORTREFLEX, LONGBOW ÍJAK

Bizonyos feltételek és korlátozások között a vadász- és sportreflex, valaming longbow íjakra egy (1) év garancia érvényes minden olyan anyaghibából vagy gyártásból fakadó meghibásodásra ami az íj működését negatívan befolyásolja. Ellenben az íj idegek, kábelek, kábelcsuszkák, alátétek, csapágyak, külső megjelenés és azon alkatrészek amelyek akár normál használat mellett is változó körülményeknek vannak kitéve (pl. festés, felületkezelés), illetve kopóalaktrésznek minősülnek ezekre nem vonatkozik a garancia. A korlátozott garancia azonnal megszünik amennyiben az alábbiak közül bármelyik feltétel fennáll:

 • ajzókötél használatának mellőzése (az ajzókötél használata kötelező). 
 • gyártó által előírt ajzási magasság be nem tartása.
 • üres elsütés (az íj vessző nélkülielsütése) esetén
 • nem megfelelő súlyú vesszők használata esetén
 • nem megfelelő tárolás (pl. felajzva)
 • túlságosan nagy hőnek kitettség
 • a garanciális feltételek az idegre nem vonatkoznak. 

SZÁMSZERÍJAK ÉS NYILPISZTOLYOK ÍJAK

Bizonyos feltételek és korlátozások között a számszeríjakra és a nyilpisztolyokra egy (1) év garancia érvényes minden olyan anyaghibából vagy gyártásból fakadó meghibásodásra ami a számszeríj működését negatívan befolyásolja. Ellenben a számszeríj idegek, kábelek, kábelcsuszkák, alátétek, csapágyak, külső megjelenés és azon alkatrészek amelyek akár normál használat mellett is változó körülményeknek vannak kitéve (pl. festés, felületkezelés), illetve kopóalaktrésznek minősülnek ezekre nem vonatkozik a garancia. A korlátozott garancia azonnal megszünik amennyiben az alábbiak közül bármelyik feltétel fennáll:

 • felhúzókötél használatának mellőzése a csigás számszeríjak esetén.
 • a kárt száraz (üres, vessző nélküli) elsütés okozta
 • túl könnyű súlyú vesszők használata
 • vezetősínre nem megfelelően ráhelyezett vessző
 • nem az előírt nock használata
 • nem az előírt vessző hosszúság használata
 • nem megfelelő tárolás (pl. felajzva)
 • túlságosan nagy hőnek kitettség (pl. gépjárműben hagyva, tűzhely mellett, stb.)
 • a használati útmutató nem követése
 • a számszeríj vagy bármilyen részének módosítása hiányos vagy nem megfelelő karbantartás
 • a csigás számszeríjak esetén a nem megfelelő kalibráció által okozott kár
 • nem rendeltetésszerű használat

Meghibásodás esetén a garancia levélben található szervizek bármelyikében személyesen vagy telefonon tájékoztatják a teendőkről, illetve elérhetőségeink valamelyikén is tájékoztatást nyújtunk. A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra, ezért kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!

A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó. Jótállási igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető: A termék teljes gyári csomagolása minden gyári kiegészítővel / A  nyugta vagy számla egy példánya / A termékhez gyárilag mellékelt gyári garancia jegy. Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni! A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt . A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek, üres elsütés stb. ) cseréjének elkerülése miatt a gyártók, forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét. Amennyiben egyértelmű, hogy rendeltetésszerű használat következtében történt a 72 órán belüli meghibásodás akkor természetesen azonnali cserét biztosítunk. Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor webáruházunk is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék 72 órán belüli meghibásodás cseréjét.

A garanciális problémával cégünknek visszaküldött termékeket továbbítjuk a cégünknek garanciális hátteret biztosító vonatkozó beszállítónkhoz, aki intézkednek ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően minimum 3-4 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.

A termék meghibásodása esetén a csomagolásban lévő, vagy a számlával együtt Önnek átadott garanciajegy tájékoztatásának megfelelően kell eljárni. Portósan küldött csomagokat nem vesz át webáruházunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak! A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja. 

Amennyiben a szavatossági, vagy jótállási idő valamely terméknél nem került feltüntetésre, úgy annak jótállási vagy szavatossági ideje iránt érdeklődjön telefonon az ügyfélszolgálaton.